Skip to main content

Hvordan virker Buzzy

Buzzy kan være effektiv til at lindre smerte ved injektioner på grund af to forskellige mekanismer: afledning og kulde.

Afledningseffekten opstår, når Buzzy vibrerer på huden omkring injektionsstedet, og dermed stimulerer de nerveender, der reagerer på vibrationen. Disse nerveender sender signaler til hjernen, som kan tage opmærksomheden væk fra smerten ved injektionen og i stedet fokusere på følelsen af vibrationen. Dette kan hjælpe med at mindske smerteoplevelsen.

Kuldeeffekten opstår, når Buzzy også bruger en kold pakning eller en isklods, der placeres på huden over injektionsstedet. Kulde har en nummende effekt på huden, hvilket kan reducere følsomheden over for smerte og mindske smerteoplevelsen.

Kombinationen af disse to mekanismer kan være effektiv til at lindre smerte ved injektioner. Buzzy kan også bruges til at lindre smerte ved andre procedurer, der involverer nåle, som for eksempel blodprøver, vaccine injektioner og insulininjektioner. Ved at hjælpe med at mindske smerteoplevelsen kan Buzzy også hjælpe med at mindske angst og frygt forbundet med disse procedurer, især for personer med nålefobi eller børn, der kan have svært ved at håndtere smerten ved injektioner.